הריון הוא אחד המצבים המרגשים ביותר בחייה של כל אישה, אם לא המרגש מכולם. הבעיה מתחילה כאשר האישה סבורה כי פיטרו אותה ממקום העבודה שלה עקב אותו הריון. למרות שהחוק בישראל אוסר פיטור עובדת בהריון, בפועל אנחנו נתקלים מדי שנה במאות מקרים שחשודים בדיוק ככאלה – בחלק מהמקרים ניתן להוכיח כי הפיטורין אינם מוצדקים. הנה כל מה שחשוב שתדעו על פיטורין בזמן הריון ועל גורם משפטי המייצג את לקוחותיו בתחום.

החוק היבש – והמציאות המייאשת

על פי תקנות העבודה בישראל, כאמור, פיטורי עובדת בהריון אסורים, כל עו"ד דיני עבודה יודע זאת אך חשוב שגם המעסיק יהיה בקיא בחוק. ניתן לחלק זאת לשני תרחישים עיקריים – הראשון שבהם מתייחס לאישה העובדת במקום מסוים או אצל או מעביד זהה בפרק זמן הארוך משישה חודשים. פיטור עובדת בהריון, במצב הזה, אפשרי רק כאשר מתקבל היתר מיוחד מטעמו של משרד הכלכלה. ההיתר עשוי להיות מוענק רק כאשר הממונה על חוק עבודת הנשים, במשרד הממשלתי האמור, תשתכנע בכל מאת האחוזים כי אין קשר בין הפיטורין לבין ההיריון.

כאשר מדובר על אישה העובדת פרק זמן הנמוך משישה חודשים, אצל אותו מעסיק או במקום עבודה זהה, החוק מעט שונה. אסור בתכלית האיסור לפטר אישה הרה בגלל הריונה, אם כי כאן פשוט מעט יותר להוכיח כי פיטורין בזמן הריון לא נעשו כתוצאה ממנו. כדי לשכנע שאין כך הדבר, נדרש המעסיק לערוך שימוע לעובד לפני פיטורין, במהלכו יסביר מהן הסיבות הספציפיות בגינן תופסק העבודה שלה.

המפתח: פנייה למשרד עורכי דין הבקיא בתחום

כל אישה הנחשדת כי חוותה הליך של פיטורין בזמן הריון שלא כחוק, או שחלק מסוים בהליך לא התנהל לפי החוק (היעדר שימוע לעובד לפני פיטורין, למשל), מומלץ שהיא תיפנה בהקדם האפשרי לשירותיו של עורך דין פיצויי פיטורים הבקיא בתחום של דיני עבודה. החדשות הטובות הן שזוהי ההגדרה של משרד עורכי דין אסתי עוקב, הממוקם בנתניה ונחשב לאחד המובילים באזור השרון. המשרד מלווה את לקוחותיו לכל אורך הדרך, תוך גיבוש אסטרטגיה מלאה לאחר הבנה מלאה של פרטי המקרה. אחוזי ההצלחה של המשרד גבוהים, כשבמהלך השנים הוא סייע לנשים רבות לקבל את מלוא הזכויות המגיעות להן כחלק מזכויות עובדים על פי חוק.