בהרבה מאוד מקרים המעבידים אינם מעוניינים לשלם פיצויי פיטורין גם במקרים בהם פוטר העובד ולכאורה על פי החוק היבש פיצויים אלו אכן מגיעים לו, המקרים רבים הפרידה בין הצדדים היא לא ברוח טובה ובית המשפט נאלץ להכריע בסוגיות אלו.

פיצויי פיטורין במקרה של התפטרות עובד

מנגד ישנם מקרים הפוכים, כאשר עובד החליט לסיים את עבודתו בחברה כזו או אחרת מרצונו החופשי ואותה חברה כן מוכנה לשלם פיצויי פיטורין.

תשלום פיצויים לעובד ללא ספק אחד התחומים הבעייתיים ביותר.

כול מקרה צריך להיבחן לגופו ואין בהכרח מקרה אחד דומה למקרה פיטורין אחר.

אדם אשר עבד במקום עבודה ונאלץ לעזוב את מקום עבודתו בין אם זה בשל רצונו לעזוב או משום שמפטרים אותו רשאי לדרוש וברוב המקרים גם מגיעים לו פיצויים על כל התקופה שעבד שם, הסכום נקבע בדרך כלל על פי חוק פיצויי פיטורים.

היו מקרים מעולם שעובדים הואשמו ונמצאו אשמים במקרים של גניבה או כל עבירה אחרת, פוטרו עקב כך , תבעו את הפיצויים המגיעים להם, ואם כל זה עדיין בית המשפט קבע כי מגיעים להם פיצויים מלאים או חלקיים.

על כן במקרים של תביעה או מחלוקת בין מקום העבודה לבין העובד בנוגע לתשלום פיצויי פיטורין חשוב מאוד להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום על מנת להגיע לתוצאות הטובות ביותר.

מי יגן עלי בפיטורין על מנת שאקבל את פיצויי הפיטורין שלי?

מוטב לבחור עורך דין פיצויי פיטורין מקצועי אשר יש לו ניסיון רב ככל הניתן בסוגיות של פיצויי פיטורין, כפי שנאמר קודם, כל מקרה הוא צריך להיבחן היטב ויש להעמיק ולהכיר את המקרה היטב בכדי לדעת אם העובד זכאי לסכום חלקי או שמגיעים לו פיצויים מלאים.

עורך דין מנוסה יידע לבחון היטב את ההסכמים עליהם חתום אותו עובד אל מול מקום העבודה או במקרים של הסכמים קיבוציים חשוב להבין מקצועית מה אומר כל הסכם והסכם.

עו"ד אסתי עוקב – עורכת דין לענייני עבודה

טיפלה בתיקים רבים מאוד וייצגה עובדים רבים וכמו כן גם מעבידים. בעלת ידע רב וניסיון בתחום.

עורך דין פיצויי פיטורין