תביעות פיטורים
תביעות פיטורים הן שם כולל לתביעות המוגשות על ידי עובד בטענה כי חלק מסוים באופן בו פוטר אינו מתיישב עם לשון החוק.
על מנת להגן על אוכלוסיית העובדים בישראל, הרי, נחקקו בישראל תקנות ספציפיות של דיני עבודה, אשר המציאות מראה שלא תמיד המעסיקים עומדים בהן – פיטורים בזמן הריון, למשל. המאמר הנוכחי מתייחס אל המצבים בהם ניתן ומומלץ להגיש תביעות פיטורים ואיזה משרד משפטי או עורך דין לדיני עבודה מומלץ יוכל לסייע לכם בכך?
המקרה של פיטורים בהריון
כאמור, תרחיש מקובל בו מוגשות תביעות פיטורים נוגע למצב העיקרי בו אסור לבצע פיטורים כלל וכלל: פיטורים של אישה בהריון. אלה אסורים על פי חוק, במקרה בו אישה עובדת יותר משישה חודשים במקום עבודה מסוים, כשלצורך הפיטורים יש צורך בקבלת היתר מיוחד ממשרד הכלכלה (היתר המוכיח כי אין קשר בין הפיטורים להריון). אישה הרה העובדת במקום העבודה שלה פרק זמן קצר יותר זכאית להגנה על פי החוק גם כן, כאשר בפרק הזמן הזה לא ניתן לפטר אותה בשל הריונה.
פיצויים, שימוע ומה שביניהם
על אף החשיבות של פיטורים בזמן הריון, הגשת תביעות פיטורים לא נוגעת אליהם בלבד. גם מצב בו הפיטורים נעשו מבלי שנערך שימוע לעובד מהווה עבירה על דיני העבודה בישראל, ומכאן שניתן להגיש תביעה. על השימוש להיערך פרק זמן סביר לפני הפיטורין, כשהמעסיק צריך לפרט בפני העובד את הסיבות לפיטורים המבוקשים, כמו גם להעניק לעובד את האפשרות להגיב לטיעונים.
כאשר העובד לא קיבל כלל פיצויי פיטורים שאמורים להגיע לו, או כשהפיצויים הם קטנים ממה שהוא סביר שמגיע לו, הוא רשאי להגיש תביעות פיטורים. במקרה הזה, נדרש הוא להוכיח כי ה"נוסחה" של פיצויי הפיטורין חושבה לא כראוי, על ידי מקום העבודה – פעמים רבות, מדובר כאן על פער של אלפי שקלים.
משרד עורכי דין אסתי עוקב מתמחה בתחום של דיני עבודה, ומסייע בכל הנושאים שהוזכרו כאן: פיטורים של אישה בהריון, פיצויי פיטורין, היעדר שימוע ועוד. המשרד פועל תוך היכרות מלאה עם לשון החוק ועם תקדימי העבר המשפטיים, אשר עשויים להשפיע במידה ניכרת על ההכרעה במקרה הספציפי.